Porovnanie ROOMBA 780 VS . NEATO XV Signature a Signature Pro

20.03.2014 09:33
1. Orientácia v priestore
2. Výdrž na batériu
3. Kvalita upratovania
4. Rýchlosť upratovania
 
Orientácia v priestore
Roomba - po zapnutí vykoná krúživý pohyb , potom miestnosť obíde pozdĺž stien a tým si určí veľkosť miestnosti , vlastné upratovanie prebieha viacmenej chaoticky , aby žiadne miesto nevynechala , musí niektoré miesta prejsť niekoľkokrát
NEATO - po zapnutí si zmapuje miestnosť laserom a potom prechádza systematicky celú miestnosť tak , že každé miesto prejde len raz
 
 
Výdrž na batériu
Roomba - 120-150 minút
NEATO - 90 minút
Oba roboty zvládnu na jedno nabitie poupratovať zhruba rovnakú plochu , NEATO je vďaka prepracovanejšiemu systému orientácie v priestore rýchlejší . Hlavnou výhodou NEATO je možnosť upratovania veľkých priestorov , ktoré robot nezvládne upratať na jedno nabitie batérie . Akonáhle robot indikuje nízku úroveň batérie , vyhľadá nabíjaciu základňu a nabije sa . To je spoločné pre NEATO i Roombu. Avšak na rozdiel od Roomby si NEATO pamätá , kde bolo upratovanie prerušené , a je schopné v ňom automaticky po nabití pokračovať . Roombu musíte pustiť znova , ale tento vysávač si nepamätá , kde skončil , a začne upratovať znova od začiatku .
 
Kvalita upratovania
NEATO v kvalite upratovaní víťazí nielen vďaka svojmu tvaru ( dokáže lepšie zájsť do rohov miestnosti ) a lepšej orientácii v priestore , ale predovšetkým vďaka podstatne vyššiemu saciemu výkonu . Táto výhoda sa plne prejaví predovšetkým vo vysávaní hustejších kobercov , z ktorých je schopné dostať podstatne viac prachu ako konkurenčný výrobok . NEATO aj Roomba používajú zhodne HEPA filtre , takže obaja zachytávajú aj veľmi jemný prach .
 
Rýchlosť upratovania
Vďaka prepracovanosti navigácia v priestore je NEATO schopné upratať miestnosť o cca 50 percent rýchlejšie ako Roomba. Vďaka tomu sú náklady na používanie NEATA nižšie.

 

Späť